Žena nadýchala víc jak 5 promile, skončila v péči zdravotníků

21.04.2017 12:24

S rekordmankou co do počtu promile měli tu "čest" strážníci v Plzni. Žena přiznala, že něco popila a bere i léky. Dechová zkouška byla ovšem dost šokující...

námr

Kvůli opilé ženě museli vyjíždět strážníci v Plzni ve čtvrtek odpoledne. Svědek jim oznámil, že na zastávce MHD na Borech je totálně opilá žena. Na podobné případy jsou strážníci bohužel zvyklí. To, co ale uviděli na místě tentokrát, jim vyrazilo dech.         

Opilá žena byla na zastávce "Věznice Bory“ . "Komunikace s dvaatřicetiletou ženou z jižního Plzeňska byla docela obtížná. Stěžovala si, že jí není zrovna po zdravotní stránce dobře a připustila, že i vypila trochu více alkoholu, navíc uvedla, že ještě užívá k tomu léky," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Dechová zkouška vzápětí potvrdila, že strážníci mají co do činění s absolutní rekordmankou posledních dnů. "Když jí strážníci dali dýchnout, nestačili se divit. Orientační dechová zkouška jí prokázala přítomnost 5,08 promile alkoholu v dechu. Mladou ženu si následně k dalšímu ošetření převzali do své péče záchranáři," dodává mluvčí městské policie.

Paradoxně žena se stala minimálně za poslední týdny rekordmankou mezi opilci obecně. Dokonce ani žádný z namol opilých mužů, ke kterým v poslední době strážníci museli vyjíždět, tolik nenadýchal.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24