QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena surově napadla úřednici z pracáku, hrozí jí čtyři roky vězení

10.10.2018 9:58

Případ ženy, která surově napadla úřednici pracáku kvůli hrozbě odebrání dávek, vzbudil velký zájem veřejnosti. Policie už případ dořešila a útočnici obvinila. 

FOTO_Pavel Němeček (1)

K napadení úřednice, která šla za klientkou úřadu s kolegyní kvůli šetření ohledně odebrání dávek, došlo na začátku letošního září na Americké v Plzni. Pracovnice úřadu šly za ženou do bytu v jednom z domů.

Návštěva ovšem skončila surovým napadením. Jedna z úřednic, kterou žena zbila, musela vyhledat i lékařskou péči. Pracovnice úřadu si na pomoc přivolaly strážníky pomocí tísňového tlačítka. Více k případu se dočtete v článku zde.

Případ si nakonec převzala kriminálka a ta útočnici už obvinila. "Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání osmapadesátileté ženy, která je obviněná ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. K události došlo dne 6. září letošního roku v Plzni na Americké tř. v bytě. Uživatelka obydlí fyzicky napadla pracovnici Úřadu práce České republiky, která se do obydlí vydala s kolegyní za účelem posouzení nároku o dávku. Poškozená žena musela po útoku vyhledat lékařské ošetření," potvrdila mluvčí policie Hana Rubášová.

Za napadení může žena skončit až na několik let za mřížemi. "Obviněné ženě nyní hrozí trest odnětí svobody až na 4 léta," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24