Zima se zatím vzdát nechce, slunečnou oblohu si neužijeme

19.02.2018 7:01

Zima zatím na ústupu není. Podle nové týdenní předpovědi nás v příštích dnech čeká spíš zatažená obloha a také mrazivé teploty. V noci budou klesat poměrně dost hluboko...

FOTO_QAP_CZ (4)

V pondělí bude oblačno až zataženo a místy se objeví i mrznoucí mlhy. Teploty budou mezi -1 až +3 stupni. Velmi podobné to bude i v úterý, čeká nás zataženo až oblačno, ojediněle se objeví sněhové přeháňky. Místy by mohlo postupně oblačnosti ubývat. V noci naměříme -2 až -6 stupňů, přes den -1 až +3:

Středa bude ve znamení většinou oblačné oblohy, ojediněle se vyskytnou také sněhové přeháňky nebo mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -3 až -7 stupňů, při zmenšené oblačnosti až k -9. Přes den budou teploty mezi -2 až +2 stupni. 

A s oblačnou oblohou musíme počítat také ve čtvrtek, ojediněle se objeví i sněhové přeháňky. Noční teploty spadnou mezi -3 až -7 stupňů, denní se vyšplhají jen mezi -3 až +1. 

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle musíme znovu počítat s mrznoucími mlhami nebo nízkou oblačností. Ojediněle se přidají také sněhové přeháňky. V noci naměříme -4 až -8 stupňů, někde až -11. Přes den se dostanou teploty mezi -3 až +1 stupeň. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -5 až -10 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24