QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zimní počasí dělá řidičům problémy, nehody se množí - FOTKY

06.12.2017 10:47

Jen co do regionu dorazilo ochlazení, sněžení nebo mrznoucí srážky, nehod začíná přibývat. Řidiči ve většině případů nepřizpůsobí rychlost podmínkám na silnicích.

1
1265789

Řidičům i letos s příchodem zimního počasí nastaly krušné časy. Jako tradičně jim trvá, než se se změnou podmínek vyrovnají. V průběhu tohoto týdne se odehrála už celá řada nehod, za kterými stojí příliš vysoká rychlost nebo smyk.

Na Domažlicku museli policisté vyjíždět například k nehodě na hlavním tahu /22 mezi obcemi Libkov a Nová Víska."Řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Golf jel od obce Libkov na obec Nová Víska. Za sněžení na mokrém a kluzkém povrchu při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu a s vozidlem se přetočil na střechu. Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Klatovech," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová. Krom zranění si nehoda vyžádala i škody zhruba 30 tisíc.

Další nehoda, na které se podepsalo i počasí, se řešila například u Klenčí pod Čerchovem. "Řidič nákladního vozidla tovární značky Ford Transit jel od Klenčí na Postřekov, nepřizpůsobil rychlost jízdy a na částečně zasněžené a kluzké vozovce dostal s vozidlem smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Při střetu utrpěl jeho šestapadesátiletý řidič zranění, se kterým byl převezen do domažlické nemocnice," přidává další z nehod policejní mluvčí.

Policie v těchto dnech i v souvislosti s přicházející zimou opět velmi důrazně nabádá, aby řidiči byli za volanty maximálně opatrní. Vždy by měli přizpůsobit zejména rychlost aktuálním podmínkám. Na zasněžených silnicích by rozhodně neměli zbytečně riskovat. Kvůli namrzajícím vozovkám by také měli myslet na dodržování bezpečné vzdálenosti. V současné době už by navíc rozhodně neměli vyjíždět v autech s letními pneumatikami.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24