QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj odřízl od tepla a teplé vody třináct domů! Policie po něm pátrá

21.03.2017 7:58

Policie pátrá po zloději, který se vloupal do centrální kotelny na sídlišti a poškodil hned několik zařízení. Od teplé vody a tepla odřízl celkem třináct domů.

ilustrační foto_QAP foto (5)

Po zatím neznámém zloději pátrají od víkendu policisté na Rokycansku. Hrozí mu mimo jiné obvinění z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Do kotelny na sídlišti v jedné z obcí na Rokycansku vnikl zloděj v neděli nad ránem. Hned na několika místech tam pak manipuloval s ovládacími a zabezpečovacími prvky. V kotelně se podle všeho vyzbrojil baterkou a následně vnikl do dalších místností.

"Z kotelny přešel do strojovny, kde manipuloval s dalšími přístroji a některé z nich poškodil, čímž vyřadil z provozu celý systém vytápění. Dále odcizil plastový zahradní nábytek a ruční hasicí přístroj v celkové hodnotě nejméně 4 000 korun. V místnosti elektrorozvodny pak pachatel vypnul hlavní jistič přívodu elektřiny do celého areálu kotelny a manipuloval s dalšími ovládacími prvky," popisuje mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že vnikl i do místnosti s hlavním uzávěrem plynu. I tam rozbil další zařízení.

"Pachatel tak manipulací a poškozením zařízení způsobil vyřazení kotelny, která zajišťuje přívod tepla a teplé vody do celkem třinácti domů," dodává policejní mluvčí. Škoda na poškozených zařízení zatím vyčíslená nebyla.

Policie teď po zloději pátrá a celou věc řeší nejen jako krádež, ale také jako poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24