QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Zloděj – smolař řádil ve Stříbře. Nic neukradl, ale už je ve vazbě

04.11.2016 20:26

27letému recidivistovi dvakrát vloupání nevyšlo a při třetím ho dopadli policisté. Vzhledem k bohaté trestní minulosti, čeká na rozsudek ve vazební věznici. 

ilustrační foto_QAP foto (3)

Mladý muž odstartoval svou smolnou sérii vloupání v zahrádkářské kolonii Třešňovka. Z jedné z chat chtěl ukrást plynový vařič, petrolejové lampy, svíčky a zápalky. "Protože byl vyrušen majitelkou chaty, utekl bez lupu. Přesto na poškozených věcech způsobil škodu ve výší 900 korun,“ uvádí policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Podruhé se jeho cílem stala jedna z místních prodejen. "Koncem října měl poškodit skleněnou výlohu. Vzhledem k tomu, že bylo sklo zpevněné bezpečnostní fólií, nepodařilo se mu ho rozbít tak, aby si vytvořil dostatečný prostor k vniknutí do objektu a od svého jednání upustil,“ popisuje další nepovedené vloupání Dagmar Jiroušková. V tomto případě smolař způsobil škodu ve výši 4 200 korun.

To ho ale neodradilo a už za několik minut si vyhlédl další prodejnu. "Tentokrát se mu podařilo ve skleněné výplni vytvořit otvor dostatečně velký, a tak skrze něj vnikl dovnitř. Z obchodu si odnesl dvě půllitrové lahve tvrdého alkoholu, 88 krabiček cigaret a šest cedulek s číselnými kódy,“ sděluje mluvčí. S kradenými věcmi se ale daleko nedostal. Přímo na místě ho zadrželi policisté. Škoda tentokrát přesáhla 14 tisíc korun.

"Ještě než byl pachatel převezen do policejní cely, provedli s ním policisté dechovou zkoušku. Při ní přístroj naměřil 2,6 promile alkoholu,“ uzavírá Dagmar Jiroušková. Policisté pak zjistili, že dotyčný byl za podobné skutky v posledních třech letech opakovaně odsouzen. Soud proto akceptoval návrh na vazbu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24