Zloděj vzal útokem festival Pekelný ostrov! Vybral několik stanů i auto

09.07.2018 10:53

Škody za bezmála padesát tisíc napáchal zloděj, který okradl spící návštěvníky festivalu Pekelný ostrov. Vnikl hned do několika stanů. Policie po něm pátrá!

Technopochod Plzeň 2016 (47)

V souvislosti s letními festivaly a dalšími akcemi policie tradičně varuje před zloději, kteří se zaměřují zejména na stany a auta. Výjimkou nebyl ani letošní Pekelný ostrov. Policie přdem apelovala na návštěvníky, aby byli maximálně obezřetní, protože případy krádeží se vyskytují každý rok.

Bohužel předpoklady se naplnily. Letos se navíc zloděj skutečně činil ve velkém. V noci vnikl do několika stanů, když jejich obyvatelé spali.

"Z jednoho stanu ukradl finanční hotovost ve výši 4 500 korun, z dalšího stanu zmizel mobilní telefon iPhone a 500 euro. Ve třetím stanu zloděj odcizil mobilní telefon a finanční hotovost. Škoda byla vyčíslena na 5 400 korun. Ze čtvrtého stanu zmizela opět finanční hotovost ve výši 4 tisíce korun a mobilní telefon v hodnotě 5 tisíc korun. Mobilní telefon za 5 800 korun byl odcizen z pátého stanu. Ze šestého stanu byly odcizeny dva tisíce korun. Sedmý případ se netýkal stanu, ale vozidla. Zde spal muž a byl rovněž okraden ve spánku, z přihrádky spolujezdce mu bylo odcizeno 4 300 korun. Celková škoda se tak vyšplhala na 45 tisíc korun," vypočítává škody po řádění zloděje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Po pachateli i po odcizených věcech pátrají.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24