Zloděje lákají dodávky plné nářadí. Řemeslníci by měli být opatrní

07.11.2017 20:09

Policie na Domažlicku vyšetřuje už několik podobných případů. Neznámý zloděj naposledy ukradl z dodávky věci za 50 tisíc korun.

Vozidla-PCR-05

Sérii vloupání do dodávek vyšetřují policisté na Domažlicku. Neznámý zloděj naposledy řádil v pondělí 6. listopadu v Domažlicích.

"Násilím vnikl do nákladového prostoru vozidla a ukradl elektrocentrálu, bourací kladivo a motorovou kotoučovou pilu. Způsobil tak škodu ve výši 50 tisíc korun na odcizených věcech. Policisté ohledali místo činu a zajistili kriminalistické stopy. Po pachateli intenzivně pátrají a před dalšími případnými krádežemi varují řemeslníky. V poslední době evidují na Domažlicku již čtvrtý případ vloupání do dodávky,“ uvádí policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté doporučují řemeslníkům nebo  majitelům nářadí, aby nářadí pokud možno  nenechávali v autech. "Mohou je také umístit do zamykatelného boxu, který bude připevněn k vozidlu tak, aby měl zloděj co nejvíce ztížené podmínky v případě, že se do vozidla dostane a bude se chtít nářadí zmocnit. Dále doporučujeme majitelům vozidel parkovat své vozy tak, aby případným krádežím co nejvíce zamezili. Menší možnost napadení představuje automobil zaparkovaný v garáži, na hlídaném parkovišti, v oploceném prostoru či na místech, která jsou pokryta kamerovým systémem,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24