QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloději pneumatik znovu udeřili. Letos se případy množí

07.12.2016 7:01

Další případ očesaného auta, které během noci přišlo o pneumatiky, řeší policisté v Plzni. Za poslední půlrok je to už několikátý případ, a to nejen v Plzni.

vůz3

Krádeže kol přímo ze zaparkovaných aut se začaly ve velkém objevovat v Plzni v průběhu léta. Tehdy policie řešila celou sérii krádeží, kdy zloději auta přes noc vždy doslova očesali. Postupně se na pneumatiky začali zaměřovat i zloději mimo západočeskou metropoli.

Velmi podobné případy následně v říjnu řešili policisté ve Stříbře na Tachovsku, kde zloději očesali během noci také několik aut. S příchodem listopadu a povinnosti zimních pneumatik se zloději začali soustředit právě na aktuální nutnou výbavu. Hned na začátku listopadu policie řešila krádeže zimních pneumatik opět na Tachovsku a další očesané auto se pak našlo v Plzni.

Teď hlásí policisté v Plzni další případ. Zloděj znovu udeřil v noci. "Neznámý pachatel si v noci bez povšimnutí odnesl 4 kusy kompletních kol i se zimními pneumatikami, které nejdříve demontoval z osobního motorového vozidla tovární značky Opel Astra zaparkovaného před jedním z řadových domů na ulici Barrova," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Škoda se vyšplhala na deset tisíc. Zloděje ani pneumatiky se ale zatím objevit nepodařilo. "Policisté ve věci ihned zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachateli pátrají," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24