QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zoufalý muž chtěl spáchat sebevraždu, o záchranu požádal hlídku strážníků

18.07.2017 10:01

Hlídka plzeňských strážníků se stala spásou pro zoufalého mladého muže, který chtěl spáchat sebevraždu. Strážníky dokonce sám oslovil na ulici. Skončil v péči záchranky...

DSC04888

Hned dvakrát si museli na pomoc volat záchrannou službu strážníci během pondělní služby v Plzni. V prvním případě šlo o zoufalého muže v centru města, který chtěl ukončit život. Následně zasahovali strážníci na Vinicích u incidentu na zastávce MHD.

V prvním případě se na hlídku obrátil zoufalý šestatřicetiletý muž s tím, že je na tom zle. "Muž byl na tom psychicky špatně, neboť jí uváděl, že už nemůže dál, chce skončit se svým životem a žádal jí, jestli by mu nemohla pomoci. Údajně už se měl v minulosti léčit na psychiatrii. Osádka zdravotnické záchranné služby muže převezla k dalšímu vyšetření do zdravotnického zařízení v Plzni na Lochotíně," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Zhruba za hodinu a půl museli strážníci vyjíždět na zastávku MHD v ulici Na Chmelnicích, kde se měla dvojice opilců strkat do silnice. "Po příjezdu tu strážníci našli už jen jednu ženu. Ta dost špatně hovořila a stěžovala si na bolest na hrudi. Záchranář zdravotnické záchranné služby, který na místo dorazil, posléze rozhodl o převozu třiadvacetileté ženy k provedení dalších lékařských úkonů," dodává k dalšímu z případů mluvčí městské policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24