QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zuřivec napadl několik lidí v Přešticích! Policie ho viní z výtržnictví

19.02.2018 9:58

V podstatě bezdůvodně napadl mladý muž hned několik náhodných obětí v ulicích Přeštic. Muž, který se ho pokusil zadržet, skončil v péči lékařů. 

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

K řádění 33letého muže došlo v polovině prosince loňského roku. Policie nyní uzavřela vyšetřování a celou záležitost řeší jako podezření z výtržnictví.

Mladý muž během jediné hodiny napadl hned několik lidí. "Nejprve při přecházení pozemní komunikace přistoupil k vozidlu Toyota, které zastavilo před přechodem pro chodce. Poté otevřel přední dveře u řidiče, a když po slovní výměně poškozený 36letý řidič dveře automobilu opět zavřel, kopnul mu do nich. O několik minut později na chodníku v ulici Rybova v Přešticích udeřil a posléze kopl 22letého poškozeného muže, kterému se naštěstí podařilo z místa utéct," popisuje mluvčí policie Markéta Fialová.

Ve stejné ulici se pak odehrálo i další napadení. Tentokrát šlo o 41letého muže, který se násilníka snažil zadržet. "Podezřelý však nejenže z místa utekl, ale poškozenému způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření," dodává policejní mluvčí.

Policie se incidenty začala okamžitě zabývat a postupně se podařilo nashromáždit řadu svědeckých výpovědí i kamerových záznamů, díky čemuž se mladého muže povedlo vypátrat. "Díky místní i osobní znalosti se posléze podařilo muže na záznamu identifikovat. Policisté mu nyní předali záznam o sdělení podezření pro přečin výtržnictví. Muž byl ke svému hrubému jednání motivován vztekem, který si vybíjel na náhodných osobách," uzavírá Markéta Fialová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24