Nová autobusová linka 621 mezi Domažlicemi a Plzní mění jízdní řád

18.01.2023 10:34

Autobusová linka, která propojuje město Domažlice s Plzní, funguje teprve jeden měsíc. Zájem o tento autobusový spoj je mimořádný. Dopravce proto reaguje změnou jízdního řádu.

autobusy vlaky do bavorska

Od 11. prosince je spuštěna nová linka 621 Domažlice – Horšovský Týn – Holýšov – Stod – Zbůch – Plzeň. Linka by měla fungovat do plnohodnotného zprovoznění modernizované trati č. 180, jejíž propustnost v současné době neumožňuje vhodné vedení dalších vlaků, zejména ve špičce. Zájem o tuto novou autobusovou linku předčil veškerá očekávání.

„Od 22. ledna dojde k mimořádné změně jízdních řádů. Přiznám se, že počty cestujících na lince 621 předčili naše očekávání, u některých spojů se dokonce počty cestujících blíží trojcifernému číslu 100. Na takový nápor nebyl bohužel jízdní řád linky 621 konstruován, proto dojde na vybraných spojích linky 621 k prodloužení jízdní doby,“ uvedl Martin Fencl z POVED s. r. o., organizátor veřejné dopravy v Plzeňském kraji a Integrované dopravy Plzeňského kraje (IDPK).

Ke změně dojde i na lince 640 a 521. „Zároveň budou na lince 640 zavedeny v odpolední špičce dva páry posilových spojů mezi Horšovským Týnem a Staňkovem, ráno bude posílena relace Zbůch – Plzeň Bory novým spojem na lince 521,“ informoval dopravce.

Nové jízdní řády naleznete například zde.

Foto ilustrační IDPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT