QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské městské dopravní podniky nabízí řešení lednových náporů

11.01.2020 20:29

Ještě nemáte dobitou Plzeňskou kartu pro rok 2020? Zákaznická centra dopravních podniků v Plzni nabízí vedle využití přepážek i komfortnější způsoby platby.

P1033955

Zákaznická centra Plzeňských městských dopravních podniků (PMPD) se od začátku roku připravovala na již tradiční lednové náporové období. Vydala proto některá doporučení.

Klientům, kteří potřebují využít Zákaznické centrum PMDP k jiným službám, než je dobíjení, doporučují se objednat přes www.uradbezcekani.cz. "Pro naše zákazníky budou samozřejmě otevřeny všechny přepážky, i přesto se však mohou tvořit fronty," varovaly Plzeňské městské dopravní podniky.

PMDP doporučují k prodloužení předplatného či dobití elektronické peněženky využít jiné způsoby:

1. E-shop Plzeňské karty, na kterém si lze koupit předplatné nebo elektronické peníze, které je třeba následně zapsat na kartu buď přímo ve vozech PMDP, nebo na bankomatu České spořitelny.

2. Virtuální Plzeňskou kartu, kde si lze pro předplatné zvolit libovolný identifikátor (mobilní telefon nebo platební kartu), a to on-line bez nutnosti následného zápisu.
 
3. Bankomaty České spořitelny, na kterých lze bez poplatku (bez ohledu na to, jakou má klient banku) dobít Plzeňskou kartu.

Zákazníci mohou také využít ostatní prodejní místa.

Důležité informace:

- Studenti od 15 do 18 let nově nemusí předkládat potvrzení o studiu, pro dobití zlevněného předplatného stačí předložit občanský průkaz k doložení věku.
- Studenti mají nárok pouze na zlevněné předplatné (nikoliv na jednotlivé jízdné).
- Osoby nad 65 let nově nemusí předkládat potvrzení o pobírání starobního/invalidního důchodu, pro dobití zlevněného předplatného/aktivaci nároku na zlevněné jízdné stačí předložit občanský průkaz k prokázání věku.
- Děti do 15 let mohou cestovat zdarma jen za předpokladu, že vlastní Plzeňskou kartu s aktivovaným nárokem na bezplatnou přepravu.
- Nárok na bezplatnou přepravu je vždy aktivován do konce platnosti karty, případně do dosažení věku 15 let (u dětí), nemusí se tedy každý rok obnovovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24