QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Veřejné osvětlení v Rokycanech projde rekonstrukcí za miliony korun

06.12.2023 19:01

Zastupitelstvo města Rokycany schválilo podání žádosti o dotaci na rekonstrukci veřejného osvětlení.

Vánoce 23_město Rokycany (2)

Realizace první etapy projektu má za cíl zvýšit energetické účinnosti systémů veřejného osvětlení. Zastupitelstvo města Rokycan schválilo podání žádosti o dotaci na rekonstrukci veřejného osvětlení z Národního plánu obnovy v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

Dotace je určena na rekonstrukce a inovace soustav veřejného osvětlení měst a obcí za účelem dosažení úspory elektrické energie. Dotace se vztahuje na rekonstrukci soustavy veřejného osvětlení – výměnu svítidel.

„Společnost ČEZ Energetické služby, s. r. o. zpracovala pro město Rokycany projekt Technické a projekční podklady pro veřejné osvětlení pro město Rokycany včetně rozpočtu. Projektová a technická dokumentace včetně energetického posudku v rozsahu soustavy veřejného osvětlení ve městě Rokycany se týká 890 světelných bodů v rámci I. etapy. Roční očekávaná úspora nové soustavy veřejného osvětlení je vyčíslena na 1 423 520 Kč,“ uvedl Jiří Hlad, vedoucí Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany.

Realizováno by mělo být do poloviny roku 2025.

„Předpokládaná výše dotace činí 8 541 120 korun a celkové náklady projektu jsou 13 776 214,21 korun, z toho nezpůsobilé náklady činí 211 750 korun, podíl vlastních prostředků činí 5 235 094,21 korun. Projekt musí být zrealizován do 30. června 2025,“ doplnila Gabriela Šímová z Odboru finančního Městského úřadu Rokycany.

Foto ilustrační město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT