V Kašperských horách se o víkendu otevřou nové stezky!

20.05.2019 21:17

Kašperské hory připravily na nadcházející víkend program k otevření třech nových stezek. Chystají se komentované prohlídky! Procházka povede od Kašperských hor po Horskou Kvildu.

Hrad Kašperk (1)

V rámci projektu Putování bez hranic srdcem Evropy proběhne v sobotu 25. května a v neděli 26. května v Kašperských Horách program k otevření Zlaté stezky, Stezky zlatokopů a Stezky strážců hranice.

Program začíná v sobotu v 9:30 hod. na náměstí v Kašperských Horách komentovanou prohlídkou Zlaté stezky. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nově popsanou a označenou stezku v úseku Kašperské Hory - Horská Kvilda. Komentář poskytnou historici Dr. František Kubů a Dr. Petr Zavřel. Zájemci mohou na stezce využít i QR kódy s informacemi o příslušné lokalitě, které jsou na trase nově umístěné. Celá stezka je popsaná na webovém portále www.sumava-bavorskyles.cz. Prohlídka končí u hotelu Rankl na Horské Kvildě, s možností občerstvení. Od hotelu Rankl bude odjíždět minibus, který odveze turisty zpět do Kašperských Hor.

„V neděli v 10:00 hod. pokračuje program na hradě Kašperk příchodem soumarů se zbožím z Grafenau v dobových kostýmech. Tento příchod se bude opakovat celkem 3x v průběhu celého dne,“ zve k návštěvě Mgr. Zdeněk Svoboda, kastelán hradu Kašperk.

„Ve stejnou dobu je pro návštěvníky připravena komentovaná prohlídka Stezky strážců hranice, na které zájemce provede kastelán hradu Kašperk Mgr. Zdeněk Svoboda a dále ve 14:00 hod. komentovaná prohlídka Cestou zlatokopů s průvodcem Dr. Vladimírem Horpeniakem z Muzea Šumavy v Kašperských Horách. V 17:30 hod. bude program zakončen přednáškou o Zlaté stezce,“ doplňuje kastelána Bohuslava Bernardová, starostka města Kašperské Hory.

Projekt „Putování bez hranic srdcem Evropy“ je spolufinancován z 85 % z Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014 – 2020. Česká část je dále spolufinancována 5 % z rozpočtu MMR.

FOTO: Mikroregion Šumava západ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24