63letý cizinec se na ubytovně pokusil zavraždit spolubydlícího

10.08.2022 14:28     11.08.2022 10:44

V jedné z plzeňských ubytoven došlo v neděli 7. srpna k fyzickému napadení. Opilý 63letý cizinec zaútočil na svého spolubydlícího s nožem v ruce.

1

„V neděli 7. srpna po 20. hodině přijali policisté oznámení o fyzickém napadení na jedné z plzeňských ubytoven. Policisté podezřelého muže, u kterého dechová zkouška potvrdila přítomnost alkoholu, a to s výsledkem 2,5 promile alkoholu v dechu, na místě zadrželi. Při prověřování události zjistili, že 63letý cizinec s nožem v ruce zaútočil na svého o osm let mladšího spolubydlícího a způsobil mu bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a čelisti,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Kriminalisté zajistili stopy a ohledali místo činu. „Vrchní komisařka obvinila 63letého cizince ze spáchání zločinu vraždy ve stadiu pokusu a  podala krajskému státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ popsala Hana Kroftová.

Muž je nyní ve vazbě. „Dnes ve středu 10. srpna po poledni soudce Okresního soudu Plzeň - město návrh akceptoval a muž je nyní stíhán vazebně. Krajští kriminalisté i nadále ve vyšetřování pokračují,“ dodala mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

K případu se vyjádřila i Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby: "Na tísňové lince záchranné služby přijali po osmé hodině večer oznámení o napadení muže, který dle popisu měl mít banální zranění a byl pod vlivem alkoholu. Posádka na místě nalezla dalšího muže cca 55 let, který utrpěl bodná zranění v oblasti hrudníku a řezné zranění v oblasti čelisti a ucha. Muž byl zajištěn a neprodleně transportován na emergency FN Lochotín. Druhý 63letý muž byl velmi agresivní, s lehkým zraněním za doprovodu policie transportován do FN Bory."
 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24