QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Adam Vojtěch rezignoval! Novým ministrem zdravotnictví je Roman Prymula

21.09.2020 8:30     21.09.2020 11:35

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v pondělí 21. září podal svou rezignaci. Poslancem podle svých slov zůstane i nadále. Premiér Andrej Babiš už oznámil jeho nástupce.

AV

„Po důkladném zvážení aktuální situace jsem se rozhodl, že odstoupím z funkce ministra zdravotnictví,“ prohlásil Adam Vojtěch. Rezignaci dle svých slov už předal premiéru Andreji Babišovi. Chce tak dát nový prostor pro řešení koronavirové krize. Mandát poslance si ponechá a bude se dále věnovat oblasti zdravotnictví.

Adam Vojtěch měl při nástupu na post ministra zdravotnictví několik úkolů.Přišel jsem na ministerstvo zdravotnictví s úkolem, abych prosadil systémové a koncepční změny, nicméně epidemie koronaviru mi je neumožňuje ukončit,“ komentoval své rozhodnutí Vojtěch.

Dělali jsme všechno pro to, abychom ochránili naše občany před nákazou a troufám si tvrdit, že jsme to v první vlně zvládli velmi dobře,“ uvedl ministr, který je přesvědčen, že udělal pro zvládnutí epidemie maximum. „Nemám se zač stydět,“ dodal.

Nástupcem Adama Vojtěcha na ministerstvu zdravotnictví se stane Roman Prymula. Oznámil to premiér Andrej Babiš. Prezident Miloš Zeman přijme Prymulu v pondělí odpoledne, kdy by jej také měl jmenovat. Úřad převezme nový ministr v úterý.

Obsazení postu bylo dojednáno už předem, uvedl premiér Andrej Babiš„Já jsem se tak v neděli s panem prezidentem domluvil, že v pondělí pana Prymulu přijme a že mému návrhu vyhoví tak, abych ho mohl uvést do úřadu v úterý, abychom neztráceli čas,“ upřesnil Babiš.

Foto: oficiální facebooková stránka Adama Vojtěcha

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24