Advent na Mouřenci je v plném proudu. Kostelík láká na koncert Nezmarů

07.12.2019 13:24

Koncerty, dětský advent, světelný průvod i vánoční pásmo nabídne během letošního prosince obnovený kostelík známý z pohádky Anděl Páně.

1

Nejbližší akcí, kterou na Mouřenci u Annína chystá spolek Přátelé Mouřence je nedělní koncert skupiny Nezmaři.

"Koncert začne v neděli 8. prosince ve 14 hodin. A možná přijde i Mikuláš s andělem,“ láká jeden z organizátorů akce Lukáš Milota.

Jihočeská kapela Nezmaři, která loni oslavila 40. narozeniny patří mezi legendy našeho folku.

"Do kostela na Mouřenci přiveze  kapela svůj adventní koncert. Posluchači se můžou těšit na současné členy kapely - Pavla Zajíce, Pavla Drengubáka, Tondu Hlaváče a Šárku Benetkovou. Při koncertu kapela pokřtí zpěvník a rozsvítí druhou svíčku na mouřeneckém adventním věnci,“ dodává Lukáš Milota.

Na Mouřenci bude rušno i v dalších prosincových dnech. Každou sobotu se zde koná od 11 hodin komentovaná prohlídka kostela. V neděli 15. prosince je na programu od 15 hodin Dětský advent spojený se stavěním betléma, koncertem kapely Capra di Fossa a vyprávěním o lidových zvycích. Po skončení akce se světelný průvod vydá do údolí ke kapli svaté Lucie v Rajsku.

Neděli 22. prosince zpříjemní návštěvníkům Mouřence koncert Žihelského sboru, který začne ve 14. hodin. Skauti sem navíc přinesou Betlémské světlo.

Na Štědrý den začne v kostelíku v 11 hodin Štědrá hodinka s podtitulem Vánoce všemi smysly. "Jedná se o vánoční pásmo s koledami u stromečku a betléma, a samozřejmě také s ochutnávkami,“ vysvětluje Lukáš Milota.

FOTO: Přátelé Mouřence

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24