Advent přinesl opuštěným kočkám nové majitele - FOTKY

14.12.2015 9:22

Adventní den otevřených dveří spolku Naděje pro kočky skončil úspěchem. Několik z koček si skutečně našlo nové majitele. Spolek se přitom stará o týraná a handicapované zvířata.

FOTO_Naděje pro kočky (2)
FOTO_Naděje pro kočky (2)FOTO_Naděje pro kočky (1)FOTO_Naděje pro kočky (3)FOTO_Naděje pro kočky (5)FOTO_Naděje pro kočky (6)FOTO_Naděje pro kočky (4)FOTO_Naděje pro kočky (8)FOTO_Naděje pro kočky (9)FOTO_Naděje pro kočky (10)FOTO_Naděje pro kočky (11)

Velkým úspěchem skončil den otevřených dveří ve spolku Naděje pro kočky v Plzni. Návštěvníci nejen, že kočky obdarovali spoustou dobrot a laskomin, ale přinesli i finanční dary. Krom toho trojice z koček se dočkala i nových majitelů.

Obrovskou hromadu dárků přinesli v sobotu návštěvníci Adventního dne otevřených dveří do plzeňského spolku Naděje pro kočky. "Přišlo téměř šedesát lidí a přinášeli hlavně granule, kapsičky, konzervy, stelivo, čisticí prostředky nebo hračky, mezi dárky jsme ale našli třeba i kočičí boudičku,“ říká předsedkyně spolku Helena Straková.

Děti i dospělí se zajímali o osudy zvířat a o práci spolku, který v Plzni pečuje o opuštěné, týrané nebo handicapované kočky. Aktuálně jich má v péči tři desítky. Lidé si ale hlavně přišli kocoury a kočky prohlédnout a pohladit. "Kočky si pozornost návštěvníků vysloveně užívaly a byly vděčné za každé pohlazení. Obrovské nadšení vzbuzoval kocourek Čert, který návštěvníky vítal hned na schodech s velkou mašlí z vánočního řetězu kolem krku, nebo stejně ozdobené a velmi mazlivé kotě Lenka,“ usmívá se Helena Straková.

Hned tři kočky našly v sobotu nový domov. Jednou z nich je siamský kocour, který kvůli svému netypickému vzhledu dostal jméno Kozlík. "Kozlík se k nám dostal ve zuboženém stavu. Přestože jde o čistokrevného kocoura, nejspíš ho původní majitel krutě týral. Kozlík musel dostávat opakovaně velmi silné rány do hlavy, a tak má doživotní handicap, zdeformovaná ouška,“ popisuje předsedkyně spolku a dodává, že je ráda, že právě on je mezi kočkami, kterých se ujali noví zájemci.

Den otevřených dveří byl pro spolek mimořádně úspěšný. Návštěvníci na něm nevěnovali kočkám jen krmivo a stelivo, ale také peníze. "Každá koruna je pro spolek, který je odkázaný především na štědrost dárců, obrovskou pomocí. Díky příspěvkům od návštěvníků budeme moci zaplatit například nezbytnou veterinární péči," doplňuje Helena Straková.

FOTO: Naděje pro kočky

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24