Advent v plzeňské zoo vyvrcholí živým betlémem!

16.12.2021 8:55

Adventní program na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně vyvrcholí v neděli 19. prosince v 15 hodin klasickým hravým živým betlémem.

betlém zoo

Organizátorům se téměř po deseti letech podařilo znovu přenést na nádvoří statku vánoční příběh o zrození Ježíška v podání legendárního staroplzeňského souboru. 

Krásný čas vánoční popřeje pod rozzářeným vánočním stromem emeritní biskup plzeňský monsignor František Radkovský. Jeho přítomnost uzavře symbolicky oslavy 20. výročí záchrany Lüftnerky před demolicí. Byl to právě on, který v roce 2007, v roce dokončení její rekonstrukce, popřál při živém betlému znovuzrozenému statku smysluplné využití a hodně akcí připomínajících české tradice.

Od nedělního odpoledne 19. prosince bude až do počátku ledna k vidění na Lüftnerce dřevěný, malovaný betlém.

Následující týden pokračuje zimní víkendový a sváteční program v zoologické a botanické zahradě tradičním a mezi návštěvníky velice oblíbeným štědrodenním dopolednem s bohatým soutěžním programem a možností přinést svým oblíbeným zvířátkům do jesliček nějakou dobrotu. Štědrý den v zoo začíná v 10 hodin.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24