Advent v Plzni pokračuje. Na radnici na náměstí Republiky otevře vánoční pošta

10.12.2018 12:51

Plzeň v těchto dnech doslova dýchá předvánoční atmosférou. V tomto týdnu dojde navíc na další tradiční záležitosti, které k adventu v Plzni neodmyslitelně patří...

FOTO_QAP_CZ (4)

Advent v Plzni zahájilo slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky o první adventní neděli. Naplno běží také Vánoční trhy.

V tomto týdnu už dojde i na vánoční poštu v mázhauzu radnice. "Od 15. prosince bude v mázhauzu plzeňské radnice opět úřadovat vánoční pošta, a to až do 23. prosince. Vánoční pošťák bude prodávat vánoční pohledy opatřené originálním Ježíškovým razítkem. Denně bude k dispozici od 9 do 16 hodin, 23. prosince do 14 hodin. V mázhauzu bude tradičně vystaven i Velký plzeňský betlém," říká Marie Fialová z plzeňského magistrátu.

Už ve středu 12. prosince se náměstí Republiky budou opět po roce nést koledy. Chystá se tradiční Zpívání koled s Českým rozhlasem. Zpívání začne těsně po 18. hodině a zahájené bude koledami "Nesem Vám noviny" a "Narodil se Kristus pán". Následovat budou další vánoční koledy v rámci akce Česko zpívá koledy. Další podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24