Adventní program v zoo pokačuje! Dojde i na uspávání medvědů

07.12.2018 8:01

V zoologické zahradě v Plzni bude o víkendu pokračovat série speciálních předvánočních akcí. Chybět nebude Mikuláš s čertem, na řadě bude ovšem i tradiční uspávání medvědů!

foto_qap_cz (8)

Mikulášské akce běží v regionu naplno. Pozadu nezůstane ani plzeňská zoo. Ta chystá už na tento víkend další díl speciálního adventního programu.

Mikulášské a čertovské odpoledne na statku Lüftnerka začíná v sobotu 8. prosince v 15 hodin. "Prvorepubliková třída umístěná v přízemí hlavní budovy se stane velkou školu čertovských kousků. Určitě se najde hodně odvážných dětí. Naopak od laskavého Mikuláše dostane každý malý návštěvník dárkový sáček s dobrotami. Musí mu ale zazpívat úryvek z písničky nebo zarecitovat  básničku. Mikuláš rád předá i dáreček od rodičů," láká František Hykeš ze zoo.

Na mikulášský a čertovský program navazuje symbolické ukládání medvědů k zimnímu spánku. "Zájemci si v doprovodu ošetřovatele prohlédnou jejich podzemní ubikace, v nichž budou zalezlí až do začátku března. Medvědí spánek je označován jako nepravý, poněvadž tělesná teplota se v jeho průběhu snižuje jen minimálně, spotřeba kyslíku je asi poloviční, ovšem tep může klesnout až o 75 procent," říká František Hykeš.

Třetí adventní sobota 15. prosince bude v zoologické a botanické zahradě patřit posezení u krbu v hospodě na statku Lüftnerka a také podvečerní komentované prohlídce vánočně ozdobené zahrady. Na všechny adventní a vánoční akce platí nezměněné mimosezónní vstupné.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24