QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Adventní prohlídky se budou letos v Plzni konat už popáté

08.12.2020 7:58

I letos se uskuteční tradiční adventní prohlídky historickým centrem města, které připravilo Turistické informační centrum. Průvodci zájemce opět provedou historií Vánoc.

Adventní prohlídky Plzni_TIC

Účastníci se dozví také zajímavé informace o adventních zvycích a tradicích a prozradí i něco o plzeňských betlémech nebo pověrách spojených se štědrovečerní večeří. Součástí prohlídky a zároveň jejím vrcholem pak bude návštěva výstavy „Nad slunce krásnější“. Plzeňská madona a krásný sloh ve výstavní síni Masné krámy. Vstupenky na prohlídky jsou již v prodeji.

Adventní prohlídky se letos konají už popáté.Považujeme je za stálici adventního programu v Plzni. Tentokrát jsme je i vzhledem k situaci lehce pozměnili, účastníky na konci prohlídky dovedeme do výstavní síně Masné krámy, kde byla právě zahájena výjimečná výstava Nad slunce krásnější. Plzeňská madona a krásný sloh. Ta je vrcholem naší prohlídky, ale troufnu si říct i galerijní sezóny v Plzni pro tento rok,“ prozradila Kristina Štěpánová, zástupkyně ředitelky městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS a dodala, že  prohlídky se konají vždy od čtvrtka do neděle od 16:00, v termínech od 10. do 13. prosince a dále mezi 17. a 20. prosincem.

Vstupenky na prohlídky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru nebo online. Sraz účastníků je vždy před infocentrem na náměstí Republiky 41 vedle radnice.

Foto: TIC

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24