QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Agresivní muž vyhrožoval se sekerou v ruce i své ženě

23.08.2021 13:35

O svůj život se ve čtvrtek odpoledne bál mladý cizinec a žena agresora. Muž jim se sekerou v ruce vyhrožoval. Policisté ho okamžitě zadrželi a převezli do věznice.

policie ilustracni foto QAP

Ve čtvrtek 19. srpna, po čtrnácté hodině v obci u Domažlic, pětapadesátiletý muž z Klatov po slovní rozepři přišel ke stanu, ve kterém pobývá dvaatřicetiletý cizinec a měl v ruce sekeru.

"Pod pohrůžkou újmy na zdraví muž donutil cizince, aby vyšel před stan a několikrát udeřil ostřím sekery do dřevěné konstrukce, kde seděl poškozený. Dále měl v úmyslu zapalovačem podpálit stan, což se mu nepodařilo, opět opakovaně udeřil sekerou do stanu, spadl na zem a mladší muž vytrhl útočníkovi sekeru z ruky, kterou odhodil do křoví a utekl," uvedla mluvčí policie Dana Landmanová.

Následně pětapadesátiletý muž přišel do domu, kde pobývá s družkou. Žena v uvedenou dobu spala a po jejím probuzení této vyhrožoval újmou na zdraví i zapálením, uvnitř domu převrátil stůl a odešel.

"Policisté podezřelého muže zadrželi krátce po činu, prováděli neodkladné úkony a převezli jej do policejní cely. V pátek odpoledne muž převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zločinu výtržnictví a přečinu nebezpečné vyhrožování," doplnila Landmanová.

Podle rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a za doprovodu policistů převezen do věznice. 

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24