QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Agresivní zloděj napadl strážníky i ostrahu. Nadýchal necelé dvě promile

06.05.2021 8:30

S agresivním mužem se museli potýkat strážníci městské policie Plzeň v úterý 4. května ve večerních hodinách. Zloděj v obchodě ukradl plechovky piva, když ho strážníci chtěli zadržet, napadl je.

DSC04888

S neuvěřitelně agresivním zlodějem se v úterý večer potýkala ostraha jedné z plzeňských prodejen a strážníci. "Muž, který v obchodě ukradl tři plechovky piva, byl extrémně agresivní. Během zadržení napadal ostrahu a zaútočil i na hlídku, která na místo původně dorazila řešit jinou krádež. Plival kolem sebe a vulgaritami vůbec nešetřil," říká tisková mluvčí policie Jana Pužmanová.

Zákrok se proto neobešel bez použití donucovacích prostředků. "Agresor se neuklidnil ani po nasazení pout. Byl stále agresivnější, nadával strážníkům a vyhrožoval jim. Strážníci jej brzy museli znovu pacifikovat. Po převozu do protialkoholní záchytné stanice se muž podrobil dechové zkoušce. Výsledkem byla naměřená hladina alkoholu v dechu 1,79 promile," doplňuje informace tisková mluvčí policie Jana Pužmanová. Všechna přestupková jednání 38letého muže bude řešit přestupková komise. 

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24