QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Agresor zaútočil na mladou ženu na Slovanech. Napadl i strážníky

27.07.2020 13:20

Muž napadl v noci na Slovanské třídě v Plzni mladou ženu. Přitom ji ukradl mobil. Na pomoc napadené přispěchala hlídka městské policie.

ilustrační foto_QAP foto (10)

Muže, který útočil na mladou ženu a přitom jí násilím sebral mobilní telefon, zahlédla hlídka městské policie projíždějící v sobotu 25. července po půl třetí ráno Slovanskou třídou v Plzni.

"Strážníci ihned zasáhli a zabránila muži v jeho dalším protiprávním jednání. Svou agresivitu muž ale otočil následně proti nim. Následovaly nejprve slovní urážky, poté hrozilo, že je napadne, a když neuposlechl zákonné výzvy, za pomoci donucovacích prostředků ho zpacifikovali. Protože kladl odpor, nasadili mu pouta,“ sděluje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Mladou ženu, která zůstala po útoku agresora v šoku, usadili strážníci do služebního auta, kde ji poskytli první pomoc. "K ošetření ran, které utrpěla, jim posloužil zdravotnický materiál ze zdravotnického batohu. Přivolaní záchranáři si pětadvacetiletou ženu převzali na místě do své péče,“ dodává mluvčí.

Zadrženého agresora předali strážníci policistům, kteří se případem nadále zabývají.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24