Alkoholová smršť! Během hodiny zasahovali strážníci u několika opilců

06.12.2018 11:02

Pořádný frmol v souvislosti s opilci zažili strážníci v Plzni. Během jediné hodiny museli zasahovat u několika případů. Rekordmanem byl muž, který nadýchal přes 3 a půl promile.

261943_4

Případy spojené s alkoholem zaměstnávají strážníky v Plzni poměrně často. To, co zažili ve středu večer, ale nejspíš dlouho nepamatují. V průběhu jediné hodiny museli zasahovat na několika místech Plzně a potřebovali i asistenci záchranky.

"Pár minut po desáté hodině večer obdržela hlídka městské policie hlášení o podnapilém muži v Tylově ulici. Ležel na chodníku a díky alkoholu, který mu v těle koloval, měl problémy vůbec vstát. Neustále padal a nebylo divu. Při dechové zkoušce mu totiž strážníci naměřili hodnotu hladiny alkoholu v dechu 3,61 promile.  Kvůli odřeninám v části obličeje a jeho stavu byli hlídkou na místo přivoláni záchranáři. Ti jednatřicetiletého muže odvezli k dalšímu vyšetření do nemocnice na Lochotíně," říká k prvnímu z případů mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Před jedenáctou hodinou řešili další událost strážníci na Slovanech. "Hlídka vyjela k oznámení o muži, který má zmateně vstupovat do vozovky. Strážníci ho posléze nalezli na křižovatce ulic Koterovská a Sladová, kde neustále vbíhal do silnice. Svým jednáním ve stavu opilosti muž tak ohrožoval svůj život a zdraví, proto se ho hlídka rozhodla umístit k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice," pokračuje mluvčí strážníků.

V podstatě ve stejnou dobu byli v terénu i strážníci na Lochotíně, kde ležel u krajnice silnice ve Studentské totálně opilý muž ze severního Plzeňska. "Když mu dali strážníci dýchnout, přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu se zastavil na hodnotě 2,86 promile. Do své péče si ho nakonec převzali záchranáři, neboť měl poranění v obličeji," uzavírá sérii Jana Pužmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24