QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ambulantní péče v obcích v kraji by se měla zlepšit. Kraj poskytne dotace

25.06.2019 12:57

Ambulantní lékařská péče v obcích napříč Plzeňským krajem by měla být lepší. Kraj nabízí obcím dotace na její zajištění. Peníze by měly jít na platy lékařů nebo třeba vybavení ordinací.

2018085905-cha-1

Rada Plzeňského kraje schválila vyhlášení dotačního programu "Podpora dostupnosti primární ambulantní zdravotní péče v Plzeňském kraji 2019" a pravidla pro žadatele a příjemce dotace z tohoto dotačního programu.

"Cílem programu je zachovat a zvýšit dostupnost primární ambulantní zdravotní péče v malých obcích (do 7 500 obyvatel) na území Plzeňského kraje. Chceme pomoci tam, kde je zdravotní péče zajištěna nedostatečně nebo hrozí, že přestane být poskytována zcela. Program by měl podpořit obce, které se snaží získat nové lékaře, nebo udržet ty stávají. Dotaci obci poskytneme na zajištění prostor pro ordinaci, ubytování lékaře či vybavení ordinace lékaře," uvedla členka Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

Celková částka na poskytnutí dotací činí 3 miliony korun. Výše dotace v rámci dotačního titulu může být poskytnuta maximálně do 50 % předpokládaných celkových nákladů projektu, maximálně však do výše 500.000 Kč.

Dotační program je od úterý zveřejněná prostřednictvím webových stránek Plzeňského kraje. Lhůta pro podání žádostí je stanovena od 26. července 2019 do 6. srpna 2019.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24