QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Americká třída bez aut? S návrhem souhlasí i dopravní policisté

19.11.2020 9:13

Americká třída je hojně využívána jak chodci, tak i motoristy. Řidiči si tudy také krátí cestu z Klatovské na Slovany. Cílem návrhu je zrychlit městskou hromadnou dopravu.

Americká třída v Plzni_leden 2018 (9)

V průběhu čtvrtka 19. listopadu bude jednat dopravní komise, poradní orgán rady města, právě o návrhu uzavření Americké třídy pro individuální automobilovou dopravu. S tímto omezením souhlasí i dopravní policisté.

Lidé by pak podle náměstka pro dopravu a životní prostředí měli více využívat při průjezdu městem svými automobily komplex most Milénia, U Trati a Borská.

Uzavřena by tedy měla být Americká třída od Škroupovy ulice po Resslovu a z druhé strany by uzavřena byla část od kruhového objezdu po ulici V Šipce. Od Klatovské by se dalo dojet do Škroupovy nebo do Jungmannovy ulice, ale směrem od Wilsonova mostu by se mohlo odbočit jen do Prokopovy ulice.

Největší úlevu by asi zažili cestující v MHD. Kvůli kolonám a špatné průjezdnosti ve špičce dochází právě na Americké třídě k několikaminutovému zpoždění trolejbusů a autobusů.

Podle generálního ředitele PMDP Jiřího Ptáčka by pomohlo uzavření Americké třídy pro individuální automobilovou dopravu nejen hromadné dopravě, ale také by podle něj nedocházelo k zácpám v okolních uličkách, lidé by také více využívali k zaparkování svého automobilu například parkovací dům Rychtářka, který se nachází v těsné blízkosti historického centra Plzně, se kterým ho spojuje pěší lávka přes rušnou Tyršovo ulici.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24