QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Americké vozy pomohou Emičce ochrnuté při dopravní nehodě

29.05.2020 20:08

Majitelé a fanoušci amerických aut chtějí pomoci pětileté holčičce z Plzně a její rodině. V sobotu 30. května pořádají charitativní akci. Dorazí známá herečka, modelky i Vilém Čok.

2

Dívka ochrnula v lednu letošního roku po dopravní nehodě u Tlučné. Vážně zraněni byli i další členové rodiny.

"Původně jsme charitativní akci plánovali už na březen. V plzeňském DEPO2015 se měl konat sraz amerik a koncerty. Akci jsme však kvůli koronavirové krizi nemohli pořádat,“ uvedl David Balák z klubu US Car Friends. "Akci už nechceme dále odkládat, protože Emička pomoc potřebuje, a tak jsme se rozhodli najít alternativní řešení. Vyfotíme v Plzni kalendář, který bude v prodeji od září a výtěžek z prodeje bude věnován Emičce a její rodině,“ vysvětlil David Balák.

Focení kalendáře proběhne ve dvou částech. Zúčastní se ho modelky z Plzeňska, ale i řada známých tváří. Přijede například herečka Ivana Jirešová, moderátorka Monika Leová nebo Miss České republiky 2003 Lucie Křížková. Pózovat budou před americkými vozy. Akci přijede podpořit i muzikant Vilém Čok. První dopolední část bez účasti veřejnosti se koná ve WEST parku na Lochotíně.

Druhá část se koná od 12 do 16 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdroje. "Focení v pivovaru bude přístupné veřejnosti. Návštěvníci budou moci přispět malé Emičce a její rodině. Na vše bude na místě dohlížet notář,“ informoval David Balák.

Klub US Car Friends uspořádal v Plzni už loni v říjnu charitativní akci na pomoc malému, vážně nemocnému Kubíkovi, tehdy se vybralo 329 tisíc korun.

Více o vážné nehodě u Tlučné jsme psali zde. 

ZDROJ: plzen.eu, FOTO: archiv US Cars Friends

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24