QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anketa Žebřík odstartovala, slavnostní předání cen by mělo proběhnout v květnu

08.01.2021 9:15

Podpořte svými hlasy oblíbené hudebníky a jejich počiny v devíti kategoriích. Základní kolo, které potrvá do konce ledna, určí nominované umělce. O konečných výsledcích se pak rozhodne ve druhém kole.

Žebřík 2013 Miro Žbirka_1

Žebřík vkročil už do devětadvacátého roku nepřetržité existence. Základní kolo, které potrvá do konce ledna, určí nominované umělce. Hlasování v česko-slovenské i zahraniční části ankety probíhá na webových stránkách www.anketazebrik.cz. Z aktuálního hlasování vzejde pět nominovaných v každé kategorií. O konečných výsledcích se pak rozhodne ve druhém kole, které potrvá do 28. února.

Slavnostní vyhlášení je naplánováno na 21. května do areálu DEPO2015 v Plzni. Organizátoři doufají, že se epidemiologická situace do května alespoň trochu zlepší a předání cen se bude moct zrealizovat. „Plánujeme velkolepý a maximálně reprezentativní finálový večer Žebříku, kde představíme výsledky loňského i letošního ročníku. Přivítáme tedy o to více zvučných jmen a osobností. Květnový termín nám dává možnost akci částečně pojmout jako open air. Udělejme všechno pro to, ať nám situace dovolí vrátit se k normálu, abychom si to mohli společně naplno užít," dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Kdo již přislíbil účast na předávání cen Žebřík? Koncertně se představí Miro Žbirka s kapelou, Mňága a Žďorp, Marpo & TroubleGang, Michal Prokop s Framus Five či John Wolfhooker. Moderátoři akce Marek Taclík a Barbora Poláková pozvou na pódium nejen vítěze dvou ročníků ankety dle hlasování fanoušků, ale i držitele speciálního ocenění pro Osobnost Žebříku, které vybírá a uděluje pořádající magazín iREPORT.

Vstupenky zakoupíte v předprodeji za 490 Kč, VIP stojí 990 Kč. Více na  www.anketazebrik.cz/vstupenky.

Foto: Jana Braunová, Radka Chlupsová (sošky)
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24