QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Antigenní testování bude od dubna probíhat i v prostorách ZČU

30.03.2021 18:37

Stodská nemocnice se podílí na vzniku a provozu nového odběrového místa antigenního testování, které vzniklo v prostorách kampusu Západočeské univerzity v Plzni na Borských polích.

kampus ZCU

Od dubna bude testovací centrum sloužit nejen zaměstnancům ZČU, ale nově i jejím studentům a volné kapacity také veřejnosti.  Ředitel Stodské nemocnice Miroslav Zábranský rád podpořil aktivitu zdravotnické fakulty a celé univerzity a rád tento projekt zahrnující i veřejné testování pomohl zrealizovat. „Oceňujeme spolupráci se Stodskou nemocnicí při vybudování a provozu testovacího centra, které bude prioritně sloužit zaměstnancům a studentům univerzity,“ řekl prorektor ZČU Vladimír Duchek.

Odběrové místo se nachází v prostorách Univerzitní knihovny ZČU v Univerzitní ulici na Borech a jeho provozní doba je stanovena od 8 do 12:30 hodin. "Testování není určeno pro osoby, u nichž neuplynulo 90 dnů od prodělání nemoci covid, nebo které absolvovaly PCR nebo antigenní test v uplynulých třech dnech. Testování bude hradit systém zdravotního pojištění. Odběrové místo nebude sloužit pro samoplátce," uvedl mluvčí krajských nemocnice Jiří Kokoška.

K testu je nutné se předem objednat přes rezervační systém, přístupný zatím z webu univerzity, ale v nejbližších dnech také přes weby nemocnic Plzeňského kraje a právě Stodské nemocnice.

Foto: ZČU

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24