Antonín Procházka objede region se sérií besed! První bude v Přešticích

19.10.2018 13:28

Oblíbený divadelní režisér, autor i herec a ikona plzeňské kulturní scény vyráží na tour po západě Čech. Série besed odstartuje už v příštím týdnu v Přešticích.

Český rozhlas Plzeň chystá zbrusu nový pořad ´Otázky Tondy Procházky´. Již z názvu je patrné, že jím bude provázet skvělý herec a režisér oblíbených divadelních komedií Antonín Procházka. Ten v každém dílu vyzpovídá dva zajímavé hosty.

Pořad bude putovní a jeho první zastávkou budou 25. října Přeštice, kde do křesel pro hosty usednou herečka Kateřina Macháčková s hercem a dabérem Pavlem Soukupem. Vstupné bude 70 korun.

Každý díl nového pořadu bude vznikat ve spolupráci s kulturním střediskem ve vybraném místě Plzeňského nebo Karlovarského kraje. Postupně by tak měl Antonín Procházka se svými hosty zavítat do všech větších měst v západních Čechách.

"Podobný formát pořadu jsme pro naše posluchače připravovali již v minulosti, ať už se jednalo o pořad Vladimíra Bernáška ´Aby řeč nestála´, nebo následně ´Vzpomínky nám zůstanou´, který moderoval Vladimír Hron. Jelikož jsme ale rádio regionální, chtěli jsme posluchačům dopřát možnost zúčastnit se veřejné rozhlasové nahrávky také v blízkosti jejich domova. Víme totiž, že ne každý se může pohodlně dostat k nám do plzeňské budovy Rozhlasu,“ vysvětluje vedoucí programu Petr Handl a dodává, že ceny vstupenek se budou v různých městech lišit podle kapacit sálů. Vždy však budou stát mezi 50 a 100 Kč, aby byly pro posluchače dostupné.

Po prvním dílu, který se uskuteční 25. října od 18 hodin ve velkém sálu Kulturního a komunitního centra v Přešticích, se pořad v listopadu přesune na Domažlicko. Tam při Juniorfestu vyzpovídá Antonín Procházka například Lukáše Becha alias Létajícího Čestmíra. Následně pak zavítá do Mariánských Lázní, kam 4. prosince do Městského divadla za návštěvníky přijedou herečky Adéla Gondíková a Barbora Munzarová.

Z natáčení v každém městě vzniknou dva hodinové rozhlasové pořady. Ty si budou moci posluchači vychutnat na vlnách Českého rozhlasu Plzeň vždy některou z následujících sobot po 13. hodině.

FOTO: Český rozhlas Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24