Arber - Král Bavorského lesa

01.01.2020 15:01

Velký Javor je se svými 1456 m nejvyšší horou bavorsko-českého masivu. Právě proto je nazýván „Králem Bavorského lesa". Zdejší lyžařský areál je jedním z nejoblíbenějších rodinných areálů v rámci celého Bavorska.

Banner_Arber_Winter
Banner_Arber_Winterarber6Anzeige Arber_VOMWALD124_DRUCK_fertigBanner_Arber_Winter1Woidlife040215mf201

Svoji sjezdovku si zde najde každý, od začátečníků přes rekreační sportovce, až po ty nejzkušenější carvingové lyžaře.

Pro věčné začátečníky a rodiny s dětmi jsou nejvhodnějšími svahy Sonnenhang se šestisedačkovou lanovkou a Thurnhof se dvěma kotvovými vleky. Pro nejmenší děti je připraven prostor ArBär-Kinderland, kde jsou k dispozici 4 pojízdné koberce. Sedačková lanovka na svahu Nordhang a kabinová lanovka pro 6 osob dovezou znalce a pokročilé lyžaře téměř až na vrchol Javoru, odkud si mohou sjet náročné dlouhé tratě. Nejznámější sjezdovkou je černá trať Světového poháru nazývaná "Weltcupstrecke".

Kromě toho je na Velkém Javoru 1200 m dlouhá sáňkařská dráha, na jejíž start se pohodlně dostanete lanovkou Sonnenhang. Bezplatný sáňkařský autobus přiváží sáňkaře z dojezdového místa dráhy pod svahem Thurnhof zpět k dolní stanici sedačkové lanovky Sonnenhang. Kratší sáňkařská dráha pro menší děti je také v lyžařském koutku ArBär.

Ve dvou nových půjčovnách si můžete vypůjčit optimální vybavení, se kterým vám poradí zdejší zkušení odborníci.

Na Velkém Javoru se můžete ubytovat a výborně najíst v romantických horských chatách s pravou bavorskou kuchyní.

Více informací: https://www.arber.de

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24