Areál na Špičáku bude v provozu každý den! Přípravy finišují - FOTKY

13.06.2018 13:44

Už od pátku zahájí areál na Špičáku každodenní letní provoz. Poprvé v letní sezóně se také otevře rozhledna i nová naučná stezka. Podívejte se na fotky!

IMG_8824
IMG_8824Big Air Bag, doskočiště (1280x960)IMG_8821 (1280x960)IMG_8826 (1280x960)

Areál na šumavském Špičáku rozjel letní sezónu na začátku června. Zatím byl ale v provozu jen o víkendech. Už tento pátek (15. června) ale zahájí lanovka každodenní provoz.

"První dva červnové víkendy nás navštívilo zhruba 2000 bikerů a pěších turistů, což je obvyklá návštěva v těchto prvních dnech letního provozu,“ říká k začátku sezóny provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

V pátek zároveň končí omezení CHKO a národního parku, to dovolí otevřít také rozhlednu na vrcholu Špičáku a zájemci budou moct využívat také cestu na rozvodí. poprvé se také otevře nová Datlíkova stezka. V těchto dnech se dokončuje její značení, aby se po ní v pátek vydali první pěší turisté.

Trať k druhému ledovcovému jezeru "Po stopách zajíce" je dlouhá 4 kilometry a kopíruje linii státní hranice bývalého Československa v dobách, kdy nás od tehdejší svobodné Evropy oddělovaly ostnaté dráty. Vzpomínky na historii "železné opony“ v roce 100. výročí vzniku Československa doplní otázky a kvízy pro děti v doprovodu datlíka tříprstého. Všechny obrázkys informacemi jsou na Datlíkově stezce také opatřeny QR kódy, takže po nahrání do mobilů či tabletů se lidé dozví ještě více podrobnějších informací než jen ty uvedené přímo na místě.

Další z novinek letní sezóny je také Big Air Bag, tedy doskočiště pro trénink skoků u dolní stanice lanovky.

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24