Areál na Špičáku nabízí další novinku! Odvážlivci mohou zkusit tunel - FOTO

14.02.2019 9:59

Sezóna na šumavském Špičáku jede naplno a podmíbky zůstávají parádní. Areál nabízí další novinku, kterou je unikátní tunel! O víkendu se navíc na Špičáku poprvé odehraje svatba...

Tunel na funline,únor 19

Na šumavském Špičáku se stále lyžuje na více než metrové vrstvě utaženého sněhu a podmínky pro lyžování jsou pořád skvělé. Zhruba půlkilometrová zábavná trať "Funline" na Spodní Šanci už má nově i 10 metrů dlouhý a zhruba 2 metry vysoký tunel, kterým se projíždí.

Stavěli ho odborníci z Freestyle area, kteří budovali i zdejší snowpark, a vznikal trochu netypicky, než jak jsme u výstavby tunelů všeho druhu zvyklí. "Nebyl vyhloubán ve vysoké vrstvě sněhu, ale na nafouknuté konstrukci se několik dnů hutnil sníh a proléval vodou. Po promrznutí se pak vzduchem naplněná výztuž vyňala,“ popisuje stavbu letošní úplné novinky v areálu Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák.

Další premiéru zažije Ski&Bike Špičák iž o nadcházejícím víkendu, v sobotu 16. února se poprvé v areálu koná svatba. Obřad začíná v pravé poledne u závodní věže blízko lanovky. Žádná omezení z toho pro návštěvníky a lyžaře ale neplynou.

V sobotu i neděli jdou také do finále svým šestým a závěrečným dílem víkendové lyžařské kurzy. Letos se jich zúčastnilo už zhruba 400 dětí a aby si vyzkoušely, co se za šest týdnů naučily, čeká je závod ve slalomu na Spodní Šanci. Pojede se na trati zdejšího měřeného slalomu, takže ten bude pro ostatní veřejnost tentokrát uzavřen. Na široké trati Spodní Šance, se ale normálně lyžuje.

V sobotu se bude o zábavu a hudbu navíc starat promo tým rádia FM Plus a v neděli 17. února se v areálu opět testují auta s možností vyzkoušet si je osobně.  

Jinak se i přes pokračující jarní prázdniny lyžuje jak v pracovních dnech, tak o víkendu bez velkého čekání na lanovku. V době největších špiček je čekací doba okolo 10 minut. Na ostatních 7 vlecích žádné delší fronty nejsou vůbec.

Další aktuální info na www.spicak.cz

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24