QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Auto narazilo na Klatovsku do domu. Řidič byl pod vlivem drog!

23.02.2020 21:36     24.02.2020 13:18

Řidič narazil ve velké rychlosti do domu a zůstal zaklíněný ve voze. Na místo nehody vyrazily všechny záchranářské složky. Zásah vrtulníku zkomplikoval vítr. Svou roli při nehodě zřejmě sehrály drogy.

2

V neděli 23. února po 20. hodině došlo k autonehodě v obci Opálka na Klatovsku nedaleko Janovic nad Úhlavou. Řidič zatím z neznámých příčin narazil ve vyšší rychlosti do plotu, následně do domu a zůstal zaklíněný ve voze. Na místo proto vyrazily všechny záchranné složky včetně záchranářského vrtulníku.

"Třiadvacetiletý muž jel s vozidlem značky Mercedes od obce Strážov směrem na Janovice nad Úhlavou. Za obcí Opáka projížděl pravotočivou zatáčku, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy. Vozidlo se dostalo do smyku, vjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do ovocného stromu, do oplocení a domu," upřesila v pondělí 24. února policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Řidič sice nebyl opilý, ale zato měl pozitivní test na drogy, a to na amfetamin a metamfetamin.

"Odhadnutá hmotná škoda činí 140 tisíc korun," dodává policejní mluvčí.

I když na místo nehody mířil vrtulník, mladého muže nakonec dopravila do nemocnice sanitka. "Řidiče jsme se středně těžkým zraněním transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň pozemní cestou. Transport vrtulníkem byl vyhodnocen jako rizikový pro pacienta z důvodu velmi silného větru," uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

 

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24