Auto se srazilo s vlakem na Rokycansku! Dva lidé se zranili, řidič byl opilý

10.12.2018 8:32     10.12.2018 8:48

Hasiči, policie i záchranáři museli v pondělí ráno vyjíždět na Rokycansku. Na železničním přejezdu u obce Všenice se střetlo osobní auto s vlakem.

7

Střet auta s osobním vlakem zastavil v pondělí ráno provoz na trati 176 Plzeň - Radnice. Na místo musely vyjet všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Dvě zraněné osoby byly v péči Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Střet se obešel bez úniku provozních kapalin. Místo události si převzala jednotka HZS SŽDC," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Osmnáctiletý muž byl převezen se střednětěžkým zraněním na urgentní příjem FN Plzeň Lochotín, druhá osoba byla ponechána po ošetření na místě," doplnila mluvčí záchranky Veronika Albrechtová .

Ke srážce vlaku s osobním autem došlo na přejezdu u obce Všenice mezi mezi stanicemi Chrást u Plzně - Stupno. Mezi Radnicemi a Chrástem musely České dráhy nasadit náhradní autobusovou dopravu.

Řidič osobního auta nadýchal skoro promile...

Vyšetřování nehody, po které v nemocnici skončil řidič auta, si nakonec převzala kriminálka. "Z dosavadního šetření vyplývá, že třiatřicetiletý řidič ve vozidlo Citroën nedal přednost projíždějícímu vlaku a po střetu vlaku s vozidlem skončil mimo přejezd, kdy prorazil oplocení u nemovitosti, kde zůstal stát na pozemku. V době střetu ve vlaku cestovalo pět cestujících včetně strojvedoucího, nikdo z nich neutrpěl žádná zranění. Provedená dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní, u řidiče osobního vozidla byla pozitivní s výsledkem bezmála jedno promile alkoholu v dechu," řekla k nehodě mluvčí policie Hana Kroftová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24