Babí léto jak se patří! Slunečnou oblohu doprovodí příjemné teploty

08.10.2018 7:59

Podle nové týdenní předpovědi do 15. října nás čeká v příštích dnech klasické babí léto. K jasné obloze se přidají teploty i nad hranicí 20 stupňů...

DSC_0046

"V pondělí se bude přes Německo a Polsko přesouvat k východu tlaková výše. Kolem ní k nám v úterý začne proudit teplý vzduch od jihu. Tlaková výše nad východní Evropou zmohutní a až do víkendu bude ovlivňovat počasí i u nás," informoval ČHMÚ.

V pondělí bude oblačno až zataženo, v průběhu dne bude ale ubývat oblačnosti. Teploty se dostanou mezi 16 až 20 stupňů. 

od úterý se ale můžeme těšit na babí léto se vším všudy. V úterý nás čeká jasno až polojasno, dopoledne by se mohla ale vyskytnout nízká oblačnost. V noci naměříme 10 až 6 stupňů, přes den 18 až 22.

Od středy až do pátku pak můžeme počítat s jasnou oblohou a během dne příjemnými teplotami mezi 19 a 23 stupni. V noci se budou teploty pohybovat vždy kolem 10 stupňů. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. V závěru období v Čechách přibývání oblačnosti a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24