QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Babí léto nekončí! Nadprůměrné teploty budou pokračovat

20.10.2019 8:12

Vypadá to, že babí léto se s námi zatím rozloučit nehodlá. Podle nové měsíční předpovědi nás budou až zhruba do poloviny listopadu provázet i nadprůměrné teploty.

IMG_4843-U

Příjemný podzim bude podle nové měsíční předpovědi od 21. října do 17. listopadu pokračovat. Těšit se můžeme dál dokonce i na nadprůměrné teploty. Nejchladněji bude na začátku listopadu.

"Předpokládáme, že období od 21. října do 17. listopadu 2019 bude teplotně nadprůměrné až průměrné. První týden bude teplotně výrazně nadprůměrný, minimální noční teploty se budou pohybovat většinou kolem 9 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 5 °C. Maximální denní teploty budou dosahovat většinou 17 až 22 °C, při nízké oblačnosti 11 až 16 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Také další týdny budou z hlediska teplot průměrné až slabě nadprůměrné. Nejchladnější bude pravděpodobně týden od 4. do 10. listopadu s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 2 stupňů a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 9 stupňů.

"Období jako celek by mělo být srážkově průměrné až podprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout pravděpodobně ve 2. týdnu období s týdenním úhrnem kolem 10 mm," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24