Babí léto pokračuje! Lehké ochlazení přijde až příští týden

11.10.2018 7:02

Babí léto nám letos dopřává a zatím se ani v nejbližších dnech loučit nebude. Podle nové týdenní předpovědi do 19. října dorazí lehké ochlazení a přeháňky až příští týden.

DSC_1633

Teplé a slunečné dny budou pokračovat až do začátku příštího týdne. Těšit se tak můžeme na pokračování babího léta. Lehké ochlazení by mělo dorazit až v průběhu příštího týdne.

"Po zadní straně mohutné tlakové výše nad východní Evropou k nám bude nadále proudit teplý vzduch od jihu. V příštím týdnu počasí ve střední Evropě částečně ovlivní mělká brázda nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou," infiormoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek i v pátek bude přes den jasno, jen rána a dopoledne mohou být opět ve znamení mlhy nebo nízké oblačnosti. V noci se budou teploty pohybovat kolem 10 stupňů, přes den pak kolem 20. Ve čtvrtek mohou být i kolem 24 stupňů.

Ve stejném stylu proběhne také víkend. V sobotu i v neděli očekávají meteorologové jasno, ráno ojediněle mlhy. V noci budou teploty klesat na zhruba 9 stupňů, přes den se budou pohybovat mezi 18 a 22.

Také pondělí bude ještě ve znamení jasné nebo polojasné oblohy. Opět ráno a dopoledne může být mlhavo nebo zataženo nízkou oblačností. V noci mohou teploty klesnout až na 6 stupňů, přes den se vyšplhají maximálně na 21.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24