Babí léto vydrží! Těšit se můžeme na příjemné teploty

22.09.2019 8:38

Babí léto, které o tomto víkendu převzalo vládu, vydrží i v dalších týdnech. Podle meteorologů nás čekají velmi příjemné teploty i slunečná obloha. Čtěte novou předpověď do 20. října.

QAP_foto nebe

"Předpokládáme, že období od 23. září do 20. října 2019 bude teplotně průměrné. První týden bude teplotně nadprůměrný, minimální noční teploty se budou pohybovat většinou od 12 do 7 °C, na severovýchodě bude zpočátku až 4 °C. Maximální denní teploty budou dosahovat 16 až 20 °C, ve druhé polovině týdne místy až 24 °C. Další týdny období budou teplotně průměrné. Relativně nejchladnějším bude pravděpodobně týden od 7. do 13. října s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 4 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 13 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav.

"Období jako celek by mělo být srážkově průměrné. První dva týdny budou pravděpodobně průměrné až slabě nadprůměrné s týdenním úhrnem kolem 15 mm. Ostatní dva týdny budou srážkově průměrné až podprůměrné," uvádí meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24