QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bagrista narazil do viaduktu v Dobřanech, hrozí mu až pět let vězení

19.06.2019 14:46

Policie dopadla bagristu, který v úterý narazil do viaduktu v Dobřanech a ujel. Na trati Plzeň - Klatovy musel být zastavený provoz. Bagristovi teď hrozí vězení.

Petr Vlček čeká na verdikt ohledně vazby_QAP foto (2)

Policie se dál zabývá poškozením viaduktu v Dobřanech, ke kterému došlo v úterý dopoledne. Doprava na jedné z hlavních železničních tratí v regionu musela být zastavená.

Do viaduktu narazil bagrista a došlo k vychýlení kosntrukce. Policie se celou událostí nadále zabývá. "Policisté z 1. oodělení obecné kriminálky územniho odboru Plzeň-venkov dne 18. června 2019 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Případ je ve fázi prověřování," potvrdila mluvčí policie Iveta Kořínková.

Bagrista navíc po kolizi z místa ujel. Nakonec se ho ale podařilo odhalit a teď ho čekají další oplétačky. "Bagrista byl ustanoven, vyslechnut a doznal se. Spáchal přečin obecného ohrožení z nedbalosti, za které mu hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 5 let nebo zákaz činnosti," dodává policejní mluvčí.

Na hlavní trati Plzeň - Klatovy musela být nasazená náhradní autobusová doprava v úseku Chlumčany u Dobřan - Plzeň. Podle všeho bude výluka trvat až do čtvrtečního rána. Další podrobnosti k celé události se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24