QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bára Basiková brzy představí nový vánoční klip s plzeňským sborem Andílci!

08.12.2021 7:15

Andělé v mých vlasech, tak zní název nové vánoční písně, kterou už za pár dní představí Bára Basiková. Píseň nazpívala s populárním dětským plzeňským sborem Andílci. Natáčelo se na severním Plzeňsku.

Basiková_videoklip_foto Šesták (3)
Basiková_videoklip_foto Šesták (3)Basiková_videoklip_foto Šesták (2)Basiková_videoklip_foto Šesták (4)Basiková_videoklip_foto Šesták (1)Basiková_videoklip_foto Šesták (5)

Klip k nové písni Andělé v mých vlasech vznikal v listopadu na severním Plzeňsku v prostorách bývalého kláštera Mariánská Týnice. Kromě Basikové se v něm představí populární plzeňský dětský sbor Andílci nebo Cimbálová muzika Milana Broučka.

„Prožívám teď opravdu skvělé období. Nová píseň, nový partner…“ září štěstím Bára Basiková. „Natáčení v Mariánské Týnici bylo báječné, měla jsem z něj krásný pocit. Spolupráce s Andílky je vždy velmi profesionální. Samotná píseň je krásná a videoklip tento dojem ještě umocní,“ nešetří chválou zpěvačka, ačkoliv při natáčení jí šlo chvílemi o život. „Když jsme točili, jak běžím za schodů, dvakrát jsem se zamotala do dlouhých plesových šatů. Jednou jsem to ustála, ale podruhé jsem se opravdu skácela k zemi. Bylo to ale naštěstí až na posledních dvou schodech,“ směje se Basiková.

„Chtěla jsem sbor motivovat vzhledem k dlouhé covidové pauze, kdy jsme nemohli vystupovat,“ vypráví o vzniku písně sbormistryně Andílků Jana Marie Kateřina Korbelová. „Tato píseň má v posluchačích naladit ducha Vánoc, avšak nese v sobě ještě další poselství – i přestože občas ztratíme světlo na cestě, tak je vždycky někdo, kdo nám ho ukáže,“ vysvětluje Korbelová.

O text písně se postarala Ladislava Horová, hudbu složili manželé Petr a Pavla Zemanovi. Videoklip v režii Jiřího Bláhy bude mít premiéru na sociálních sítích a na Youtube v pondělí 13. prosince v 18:00 hodin.

Pěvecký sbor Andílci byl založen v roce 2009. Sbor založila a dodnes vede Jana Marie Kateřina Korbelová. Ve sboru zpívá kolem 60 dětí od 4 do 19 let. Andílci mají za sebou celou řadu koncertů jak samostatných, tak koncertů, kde spolupracovali například se skupinou Čechomor, Lucií Bílou, Evou Urbanovou, Markem Ztraceným, Tomášem Klusem nebo Celeste Buckingham. Podporovali svým zpěvem plzeňské hokejisty při play off zápasech a také fotbalisty FC Viktorie Plzeň při důležitých utkáních. Zpívají česky, ale nebojí se nazkoušet písně ve finštině, latině, italštině i angličtině.

 

foto: Pavel Šesták

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24