QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Barokní dny v Tachově nabídnou tři dny plné zábavy

11.07.2018 14:48

Tachov bude v příštích dnech patřit baroku. Od pátku odstartují Barokní dny, které nabídnou velmi pestrý program. Chybět nebude ani barokní kolotoč a ohňostroj.

západočeské baroko

Nadcházející víkend jistě udělá radost milovníkům baroka, už od pátku 13. července se totiž v Tachově konají Barokní dny a potrvají až do neděle. Více prozradila ředitelka MKS v Tachově Božena Vaňková.

"Už v pátek od 16 hodin se na zahradě Muzea Českého lesa bude konat Barokní klášterní slavnost, na které si návštěvníci mohou vyzkoušet poznávání  barokních vůní, zkusit si různé dobové tance se skupinou Arvena, bude tam i barokní kolotoč. A samozřejmě také ohňostroj. Celé muzeum bude volně přístupné, takže si návštěvníci mohou prohlédnout všechny expozice," přiblížila počátek slavností Božena Vaňková.

Program ale pokračuje po celý víkend a je nač se těšit. "V sobotu odpoledne pak ožije prostor jízdárny ve Světcích netradičním představením v humorném duchu na motivy života hraběte Šporka. Toto představení je vhodné pro všechny generace, včetně dětí a začíná v 17 hodin. Poté už budou zahájeny prohlídky jízdárny. Neděle, tedy třetí a poslední den Barokních dní přinese už třetí koncert z cyklu  Dveře jízdárny dokořán. Vystoupí Principals a Hartig Ensemble," dodává Božena Vaňková.

Program těchto uskupení bude věnován Antoniu Vivaldimu. Půjde o skladby k baroknímu tanci v dobových kostýmech. Na tento jedinečný koncert vás všechny zveme v neděli 15. července od 15 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24