QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Barokní hudba, výstavy i otevření památek. Tachovsko láká na další akce

13.08.2019 12:58

Také nadcházející týdny hlavní turistické sezóny nabídnou na Tachovsku celou řadu akcí. Vyrazit můžete například na výstavu loutek nebo prezidentských vozů...

P7030036

Ve věži budou obrazy

Planá - V pátek 16. srpna se bude konat vernisáž výstavy malířky Aleny Anderlové v plánské Galerii ve věži. Tato výstava bude poslední v této letošní sezóně a zahájení je plánováno na 18. hodinu. Vernisáž s malířkou uvede kurátor výstavy Dušan Kokaisl. Hudební doprovod zajistí Martin Kaplan, houslista divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Planá zve na barokní hudbu

Planá -  V sobotu 17. srpna se od 18. 30 hodin bude v plánském kostele Nanebevzetí Panny Marie konat jedinečný koncert. Skladby barokního skladatele Jana Johana Ignáce Brentnera zahrají studenti a začínající profesionální muzikanti v rámci koncertního turné pod názvem Z Dobřan až k Amazonce.

Vozy prezidentů uvidíte v Černošíně

Černošín - V černošínském muzeu tento týden připravují výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil na dva měsíce muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě budou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie. Výstava bude po celé léto otevřena denně od 10 do 17 hodin.

Běh Psí štěstí

Pístov - V sobotu 17. srpna se můžou do Pístova za Chodovou Planou vydat běžci, a to i se svými čtyřnohými mazlíčky. Akce začíná v 8 hodin ve výcvikovém a ubytovacím centru pro psy v Pístově.

Tachovská pouť

Tachov - Slavnost Nanebevzetí Panny Marie v Tachově se bude konat v sobotu 17. srpna od 9 hodin u kostela.  Mše povede P. Mgr. Václav Vojtíšek, farář a okrskový vikář
Program: 

SOBOTA 17.8.
9.00 – 11.00hod. otevřen a zpřístupněn kostel

15.45hod. Slavné nešpory z vigilie slavnosti

16.00hod. Rozjímavá modlitba svatého růžence

16.30hod. Latinská mše svatá z vigilie slavnosti v Tridentském ritu podle misálu z roku 1962 schváleného svatým Janem XXIII. (po mši svaté budou zařazeny ještě zpívané Loretánské litanie k Panně Marii v latinském jazyce).

NEDĚLE 18.8.
10.00 hod. Slavná poutní mše svatá – hlavní celebrant Mons. ThLic. Krzysztof Stanislaw Dedek, generální vikář diecéze v Plzni

Loutky z Domažlic v tachovském muzeu

Tachov - Tachovské Muzeum Českého lesa zve na výstavu loutek z Domažlic, která potrvá až do 1. září. Expozice láká na část domažlické sbírky a je také doplněná interaktivními prvky, které zaujmou děti i dospělé.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

V Černošíně chystají Country zahradu

Černošín - Country zahrada se bude konat na farní zahradě u muzea v Černošíně 24. srpna od 14 hodin. V programu vystoupí skupiny Sebranka, Křížáci a Jetý džíny.

Koncert ve Stráži u Tachova

Stráž - V kostele svatého Václava ve Stráži u Tachova se 25. srpna od 15 hodin uskuteční koncert Jaroslava Svěceného (housle) a Ladislava Horáka (akordeon). Spolu s nimi vystoupí i pěvecký sbor Andílci.

Otevřou stříbrské památky

Stříbro - Město Stříbro zpřístupní své památky dne 7. září od devíti hodin. Na návštěvníky čeká vyhlídka z věže kostela Všech svatých, muzeum i Hornický skanzen. U Branky bude otevřen také objekt lehkého opevnění. Zájemci si vyzvednou ránou ve stříbrském muzeu a infocentru pamětní listy, na které budou sbírat razítka. Když vyplnění list donesou zpět, dostanou upomínku na Den EHD.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24