20.04.2024 7:49
Šumava je pod sněhem
Podívejte se na fotky z webkamer
20.04.2024 7:49
Podívejte se na fotky z webkamer
19.04.2024 14:00
Nové houpačky a další zábavné herní prvky si mohou užívat děti v Plzni na Slovanech v lesoparku Homolka.
18.04.2024 21:30
Máte chuť na opravdovou lahůdku nebo chcete jen překvapit originální a rychlou večeří? Bavorské klobásy z pekáče jsou skutečně tip, kterým oslníte...
Na přípravu budete potřebovat:
4 bavorské klobásy ( popř. bílé vinné apod. )
1 plechovka drcených rajčat
250 ml černého piva
1PL sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony
150 g slaniny
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj ...)
olej
sůl, pepř, špetka cukru
Postup přípravy:
Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.
Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem, sójovou omáčkou a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami.
Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby nám omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.