Bazén na Slovanech se kvůli rekonstrukci uzavře na několik týdnů

14.09.2018 13:01

Vnitřní bazén na Slovanech v Plzni se po víkendu uzavře veřejnosti. A to na poměrně dlouhou dobu. Důvodem je napojování technologií nového dětského bazénu.

foto-qap-cz (18)

Rekonstrukce bazénu v Plzni na Slovanech odstartovala v první polovině června letošního roku. Ačkoliv se původně předpokládalo, že se to obejde bez odstávky, nakonec to bohužel možné není.

"Byli jsme zástupci majitele bazénu a firem stavějící nový dětský bazén informováni, že kvůli přepojování systému výměníkové stanice teplé vody a natápění nového dětského bazénu bude bazén na Slovanech od pondělí 17. do neděle 30. září bez přívodu teplé vody," informovala správa Bazénu Slovany.

kvůli napojování nebude možné ohřívat vodu v bazénech a nepoteče teplá voda ani ve sprchách. Celý areál se tak bude muset už po víkendu uzavřít. V provozu nicméně zůstane jak restauarce, tak fitness.

V rámci první etapy, která právě probíhá, došlo na výstavbu nového dětského bazénu se samostatným vstupem, kompletní zázemí a vybudovaná bude také nové výměníkové stanice. Celkově první fáze modernizace vyjde na 46 milionů. Hotovo by mělo být v dubnu příštího roku, kdy bude rekonstrukce pokračovat druhou etapou. Ta bude zahrnovat výstavbu centrálního vstupu, recepce, nových šaten a přinese také novinku v podobě turniketového vstupu. Druhá fáze bude město stát 75 milionů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24