Běh pro dobrou věc! Co kilometr, to dvě koruny na léčbu lidí v první linii!

06.05.2020 6:44

Zaběhat si, zahnat nudu a ještě pomáhat, to je cíl organizace Rozběháme Česko, která připravila virtuální závod, jehož cílem je podpora lidí, kteří poskytli pomoc naší společnosti a sami ji teď potřebují.

karel
stažený souborkarelzdeni

Virtuální charitativní běh Osvobození organizuje skupina Rozběháme Česko. Ve dnech 8. až 10. května se zájemci mohou připojit a podpořit tak dobrou věc. "Květnové oslavy patří všem, běžet můžou všichni, nejde o časy, ale o pomoc," říká jedna z organizátorek Zdeňka Kamišová. "Chceme motivovat veřejnost, aby se v době karantény rozhýbala. Je to i takový dvojsmysl, během se osvobodíte od chmurných myšlenek a současně jsou to vlastně květnové oslavy osvobození," vysvětluje Zdeňka Kamišová.

Virtuální závod nepřinese jen dobrý sportovní pocit, ale také pomůže. "Kdo se přihlásí a zaplatí startovné, tak vlastně ještě pomáhá, protože z každého příspěvku jde vždy po dvou korunách za odběhnuté kilometry na spolek Vlčí mák, který se dlouhodobě stará o lidi, kteří svůj život zasvětili službě vlasti a společnosti. Jde tedy o zajímavou kombinaci uctění májových dní a pomoc dobré věci," shrnula cíle Zdeňka Kamišová z organizace Rozběháme Česko.

Pro všechny zájemce jsou informace a pravidla na stránkách: http://www.rozbehamecesko.cz/
 

Jednou z hlavních skupin příjemců jsou vojáci, policisté a hasiči po těžkých úrazech, jimž spolek pomáhá hradit rehabilitace a zdravotní pomůcky, aby se zase postavili na nohy a vrátili do života. Je mezi nimi například Karel Sankot (na hlavním fotu), který se znovu učí hýbat a mluvit v Sanatoriu Klimkovice. Do jeho dalšího pobytu zbývají dva týdny a chybí přes 80 tisíc korun. Na dalším fotu je Zdeňka Kamišová z organizace Rozběháme Česko
Foto: archiv Zdenka Kamišová

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24