Běh s rektorem byl rekordní! Na start se postavily davy studentů

18.04.2019 8:58

Rekordních 160 studentů a akademiků přilákal čtvrtý ročník Běhu s rektorem. Po sportovním výkonu pak v univerzitním kampusu strávili účastníci běhu a jejich fanoušci i zbytek slunečného odpoledne.

Běh s rektorem_před startem

Důvodů bylo mnoho - vystoupení hudebních skupin, grilování, studentské pivo a množství sportovních aktivit. 

Celkem 80 dvojic se postavilo na start čtvrtého ročník Běhu s rektorem. Startovní číslo 1 patřilo stejně jako v předchozích letech rektoru Miroslavu Holečkovi, který se při zahřívacím kole postavil do čela běžců. Poté už odstartoval samotný závod. Běželo se formou štafety, takže každý z dvojice zdolal střídavě dva okruhy v délce 1,5 kilometru. Za odměnu si běžci mohli dát jedno pivo zdarma. Čepovala se nefiltrovaná a nepasterizovaná dvanáctka Záškolák ze studentského pivovaru Študák.

Nejrychlejší tři dvojice si odnesly dárky od Západočeské univerzity a Plzeňského Prazdroje. Na prvním místě se umístili Jan Majer a Roman Vodička z Fakulty pedagogické, kteří štafetu uběhli v čase 23 minut a 28 sekund a mohou se tak pyšnit hattrickem z Běhu s rektorem.

Ze druhého místa se radovala dvojice Tomáš Matějka – Marek Švejnoha z Fakulty strojní s časem 23:56, kteří na běhu s rektorem také nejsou nováčky a  oproti loňsku poskočili o jedno místo nahoru. Třetí příčku obsadila dvojice Michal Fencl – Vojtěch Šenkýř z Fakulty elektrotechnické, která trasu zvládla v čase 24:36. Kompletní výsledky jsou zveřejněny na webu katedry tělesné výchovy a sportu, která Běh s rektorem již tradičně organizačně zajistila.

Zároveň byl vyhlášen také vítěz celouniverzitní soutěže O pohár rektora. Letos jej získala Fakulta strojní, a tak pohár, který po celý rok opatrovala Fakulta ekonomická, převzal z rukou rektora Miroslava Holečka děkan Fakulty strojní Milan Edl.

Kromě toho rektor Miroslav Holeček poděkoval studentům Jonáši Štekrovi (Fakulta ekonomická) a Václavu Krlišovi (Fakulta právnická), kteří v týmu hokejistů v březnu reprezentovali Česko republiku na Světových univerzitních hrách v ruském Krasnojarsku a přivezli krásné páté místo. Poděkování se, byť v nepřítomnosti, dostalo také Veronice Kubínové (Fakulta pedagogická), která na zimní univerziádě obsadila 23. místo v lyžařském orientačním běhu, a také Ondřeji Vodrážkovi z katedry tělesné výchovy a sportu, který v týmu působil jako trenér a servisman.    

Stejně jako v loňském roce doprovodil sportovní akci komunitní piknik v kampusu. Zahrály kapely Heřmanův kabinet a Jam of Soul, pilo se studentské pivo Záškolák, studenti si mohli vyzkoušet slackline, indo board, zahrát si frisbee, kanjam nebo jen tak relaxovat na trávníku, užívat si krásného počasí a dát si dobroty z grilu. Program zakončil DJ Livity.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24